Hiatus

Etter en ganske lang periode vekke fra alt som har med fotografering å gjøre, så er jeg endelig tilbake! Årsaken tilfraværet skyldes i stor grad en veldig langrekkelig øyebetennelse og etterfølgende problemer med skarpsyn, som har ført til at både å ta bilder og å redigere bilder har vert vanskelig. Det er ikke spesielt inspirerende å ta bilder hvis jeg ikke kan se om det er i fokus eller ikke, for alt er ute av fokus. Men nok om det.

En veldig stor forandring for min del er den nylige anskaffelsen av nytt macro-objektiv. Helt siden det kom har jeg siklet etter Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro, så dette kommer forhåpentligvis til å bli flittig brukt ut over våren og sommeren. Kanskje det til og med kommer litt grublerier rundt dette objektivet en gang i fremtiden.

Velkommen til ny helgeb.net

Etter en ganske lang periode med inaktivitet på dette nettstedet, er jeg endelig klar med ny versjon! Fra i dag er helgeb.net en rendyrket nettside for fotografi og alt relatert, og jeg har en god del planer for hva jeg skal bruke den til fremover.

  1. Dette vil være plassen jeg viser mine nyeste bilder, som blir presentert på forsiden av helgeb.net.
  2. Jeg har en katalog av nesten 40,000 bilder tatt siden 2003 som trenger en opprydning og sortering, som jeg etterhvert vil legge inn i et arkiv av gamle bilder.
  3. Jeg skal også lage tematiske Samlinger av bilder mens jeg jobber med de gamle bildene.
  4. For noen år siden skrev jeg en serie Grublerier rundt fotografering, som jeg kanskje har fått noen nye tanker rundt. I tillegg er det mulighet for at det dukker opp noen nye ting.
  5. Til slutt vil jeg også legge ut større samlinger av bilder fra lengre fototurer jeg har hatt, og forhåpentligvis vil ha i framtiden. Dette inkluderer mitt år på foto/friluftslivslinje på Øytun Folkehøgskole (nå Alta folkehøgskole).

Jeg gleder meg veldig til å se samlingen av bilder jeg har tatt de siste 15 årene, og håper på jeg fortsetter med dette i mangfoldige år fremover!