Håndarbeid

Baby-vest i babyull

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Arvet etter grandtante var flere bæreposer fulle av garn og rester. Mye av dette var gammalt og lukta loft og muggent, men blant restene var det et stort og flott nøste med lyseblå babyull. Eg fikk en veldig grei oppskrift på vest fra Nøstebarn som eg ville prøve, og med en baby på vei i gjengen, så var dette en ypperlig anledning til å teste dette garnet.

Les resten av innlegget →

Skjerf i West Yorkshire Spinner Aire Valley Aran Fusions

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg har alt for mange skjerf. Det hindrer meg ikkje i å strikke flere, for det er så mange fine garn der ute som passer så fint til å strikke skjerf. West Yorkshire Spinners sitt garn Aire Valley Aran Fusions er et av de. Eg og fruen kjøpte kver våre to 100g nøster på ferie i York, eg kjøpte fargen Autumn forest, som eg allerede har strikka et skjerf med, og fruen kjøpte Moorland mix, som aldri blei brukt. Før no, når eg har strikka et skjerf med hennes garn (med hennes velsignelse).

Les resten av innlegget →

Genser i Drops Air

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Endelig er jeg ferdig med genseren til søsto! Genseren er strikket til oppskriften Kròss i boka Islandsk strikk, med kryss-mønsteret modifisert til et egenprodusert mønster. Jeg fikk et tips (overhørt på strikkebutikken Norwegian spirit) om å strikke armene først. Dette gjorde at man fikk se mønsteret mye raskere, og man fikk testet strikkefasthet raskere. En annen bonus som jeg oppdaget etterhvert var at hvis begge armene var ferdig strikket når bolen, så var det bare å sette armene rett på og så strikke genseren ferdig! Uansett, det virker som at genseren har falt i smak. Her følger en liten bildeserie av prosessen.

Les resten av innlegget →

Jay bird sjal i Drops Delight

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg begynte på dette sjalet i januar, men no er eg endelig ferdig! Eg har strikka et sånt sjøl før, som eg har gitt i gave, men denne gangen fikk eg strikke til meg sjøl i mine egne farger! Garnet er Drops Delight i fargen 16 – grønn/blå. Eg er glad i grønt og blått, og spesielt nyansene mellom de to, som kommer veldig godt fram i dette sjalet! Digger det =) Oppskriften eg har brukt finner du her.

Les resten av innlegget →

image

I gang med en vest til en nevø, medium grå og lys grå Drops Alpaca. Oppskrift: Justus fra Garnstudio, uten fletter, men med enkle rader med vrange masker, og en pinnestørrelse opp.

Strikka votter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Ferdig med strikkevottene, mine. Det vil si, eg var ferdig å strikke de i vår en gang, men fikk aldri fingeren ut og fullførte de, men no er de ferdig. To ganger gjennom vaskemaskina for toving, så passer de veldig bra.

Mor Astrup-skjerf

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg sa eg skulle komme tilbake med bilder av Mor Astrup-skjerfet mitt, så her kommer det! Det er en spesiell strikketeknikk der man strikker kontrastfarge en vei, og bakgrunnsfarge andre veien. Så lager man mønsteret ved å la være å strikke mønster-rutene på kontrastfarge-veien, slik at bakgrunnsfargen kommer fram. Eg fant et skjerf strikka i denne teknikken når eg var i Skudeneshavn i sommer, og bestemte meg umiddelbart om at eg skulle prøve på et sånt skjerf. Så her er resultatet så langt! For spesielt interesserte, er det strikka i Drops alpaca på pinne 3.5.

Babyeppe og tovevotter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

I slutten av januar var eg på salg på garn på SparKjøp og nok en gang på meg jobben med å strikke babyteppe. I høst strikka eg babyteppe i ‘Baby ull’ fra SparKjøp til minstemann Sæterstøl. Det var med forbehold om forsinkelse eg tok på meg jobben, fordi eg ikkje visste nokke om kor lang tid det ville ta pga studiene dette semesteret. Men med god konsentrasjon og tålmodighet blei eg ferdig med det i god tid!

Samme dagen eg handla det garnet, kjøpte eg òg garn til 2 andre prosjekt. Det er ett par mønstrete votter, enten selbu eller nokke annet, og et par tovevotter til meg sjøl. Egentlig et ullteppegarn, men med dobbel tråd og mindre pinne enn det som står på garnet tenkte eg det ville funke bra. Som vanlig når eg kjøper nokke nytt garn, så klarte eg ikkje vente med å begynne på det til eg var ferdig med andre prosjekt, så eg satte i gang. Måtte prøve nokken ganger før eg fant et antall masker som kunne se ut til å funke. Men dette arbeidet blei fort satt til side for det som var litt mer hast, nemlig babyteppet. Når teppet blei ferdig, kunne eg fortsette på det lille eg fikk gjort på vottene.

Med endelig litt mindre trøkk på studiene har eg hatt tid til to fine kvelder med stikking, og i dag blei eg ferdig med første votten! Det blir gøy å tove dette, er første gang eg strikker nokke for å tove det etterpå.

Eg har no òg bestemt meg for å starte på et mye større prosjekt. Eg skal strikke genser! Eg satt ein kveld tidligere i uka og stumbla litt, og falt over denne fantastiske genseren! Oppskriften er original, grunnoppskrift er en annen genser der ho har bytta ut et mønster av papirdukker med mønster med Totoro! Legendarisk! I går skaffa eg meg oppskriften på den opprinnelige genseren, og eg har sendt mail til designeren og spørt etter tips for å gjøre prøve å gjøre genseren til en litt mer ‘herre’-modell. Hvis eg ikkje får svar så får eg bare improvisere. Eg tenker ermene skal være litt videre og lenger.

Eg har registrert meg på den siden eg fant oppskriften på, ravelry.com. Veldig bra side, der er det massevis av gratis oppskrifter, massevis av gode ideer, søkemotor, alt garn eg har sett etter så langt er registrert med tjukkelse, pinnestørrelse og sånt. I tillegg er det forum og profiler for alle meldemmer, så det er et lite sosialt nettverk for håndarbeidsglade folk. Så hvis du er interessert i å følge med på ka eg holder på med og kor langt eg har komt, så kommer eg til å legge ut bilder underveis på genser-prosjektet mitt. Hvis du allerede er registrert, her er profilen min.

Stay tuned for more =)