Håndarbeid

Genser i Alafosslopi

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Helt siden jeg fikk et nøste med Istex Alafosslopi til jul for noen år siden har jeg tenkt på at jeg hadde hatt lyst til å strikke meg en genser med dette garnet, men jeg var usikker på om eg ville like å gå med en genser i noe så stivt og tjukt som dette garnet. Jeg gav til slutt opp for fristelsen og kjøpte meg garn til den. Det tok egentlig ganske kort tid å strikke en sånn genser som dette her fordi garnet er så veldig tjukt. På en måte er jeg litt glad for at eg venta såpass lenge med å strikke den, fordi jeg tror erfaringene med å strikke genser før denne hjalp meg å strikke den så fin som den kan bli =) Denne genseren er veldig varm, i tillegg til at den tåler en god del vind og fuktighet, så det er nok en helt super genser for eksempel å gå på tur på vinteren med. Nå gleder jeg meg veldig til kalde og klare vinterdager, så jeg får brukt min fine nye genser.

Se under for bilder fra prosessen fra garnnøster til ferdig genser.

Les resten av innlegget →

Strikka votter i Alafosslopi

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Til jul for noen år siden, så fikk jeg to nøster av Istex Alafosslopi, et typisk islandsk ullgarn som er tjukt og stivt, og så fett at det nesten er vanntett. Rett over jul strikka eg meg et par votter med det garnet, men fordi jeg skulle spare så veldig på det for ikkje å gå tom før begge vottene var ferdig. Det endre med at vottene var for små, og de havnet i skuffen i gangen ubrukt, frem til nå. Jeg brukte de ute en dag det var litt sur vind og en og annen regnbyge, og skjønte kor godt dette garnet er for sånne våte og kalde dager.

Dermed valgte jeg å ta opp begge vottene, finne fram resten av garnet fra restekassen, og gå i gang med nye votter, store og litt romslige denne gangen, så de har litt å tove på om det skulle skje. Veldig fornøyd med disse vottene, gleder meg til våte og sure dager ute, for då skal eg ihvertfall ikke fryse på hendene.

Genser i Sandnes Sisu

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Endelig er jeg ferdig med den nye genseren min! Jeg ønsket meg lenge en genser strikket i Sandnes Sisu, men siden dette garnet er så tynt, så orket jeg aldri å gå i gang med et så stort prosjekt. Nå er jeg omsider ferdig! Den ble strikket i to store perioder, en i vår og en i høst, og så lå den på hyllen siden jul uten de siste trådene festet.

Les resten av innlegget →

Baby-vest i babyull

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Arvet etter grandtante var flere bæreposer fulle av garn og rester. Mye av dette var gammalt og lukta loft og muggent, men blant restene var det et stort og flott nøste med lyseblå babyull. Eg fikk en veldig grei oppskrift på vest fra Nøstebarn som eg ville prøve, og med en baby på vei i gjengen, så var dette en ypperlig anledning til å teste dette garnet.

Les resten av innlegget →

Skjerf i West Yorkshire Spinner Aire Valley Aran Fusions

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg har alt for mange skjerf. Det hindrer meg ikkje i å strikke flere, for det er så mange fine garn der ute som passer så fint til å strikke skjerf. West Yorkshire Spinners sitt garn Aire Valley Aran Fusions er et av de. Eg og fruen kjøpte kver våre to 100g nøster på ferie i York, eg kjøpte fargen Autumn forest, som eg allerede har strikka et skjerf med, og fruen kjøpte Moorland mix, som aldri blei brukt. Før no, når eg har strikka et skjerf med hennes garn (med hennes velsignelse).

Les resten av innlegget →

Genser i Drops Air

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Endelig er jeg ferdig med genseren til søsto! Genseren er strikket til oppskriften Kròss i boka Islandsk strikk, med kryss-mønsteret modifisert til et egenprodusert mønster. Jeg fikk et tips (overhørt på strikkebutikken Norwegian spirit) om å strikke armene først. Dette gjorde at man fikk se mønsteret mye raskere, og man fikk testet strikkefasthet raskere. En annen bonus som jeg oppdaget etterhvert var at hvis begge armene var ferdig strikket når bolen, så var det bare å sette armene rett på og så strikke genseren ferdig! Uansett, det virker som at genseren har falt i smak. Her følger en liten bildeserie av prosessen.

Les resten av innlegget →

Jay bird sjal i Drops Delight

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg begynte på dette sjalet i januar, men no er eg endelig ferdig! Eg har strikka et sånt sjøl før, som eg har gitt i gave, men denne gangen fikk eg strikke til meg sjøl i mine egne farger! Garnet er Drops Delight i fargen 16 – grønn/blå. Eg er glad i grønt og blått, og spesielt nyansene mellom de to, som kommer veldig godt fram i dette sjalet! Digger det =) Oppskriften eg har brukt finner du her.

Les resten av innlegget →

image

I gang med en vest til en nevø, medium grå og lys grå Drops Alpaca. Oppskrift: Justus fra Garnstudio, uten fletter, men med enkle rader med vrange masker, og en pinnestørrelse opp.

Då tester eg ut en funksjon på wordpress, og samtidig viser et skjerf eg har begynt å strikke på.

image

Det blir stort, deilig og fluffy ^^

Strikka votter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Ferdig med strikkevottene, mine. Det vil si, eg var ferdig å strikke de i vår en gang, men fikk aldri fingeren ut og fullførte de, men no er de ferdig. To ganger gjennom vaskemaskina for toving, så passer de veldig bra.