Fyllepenner

Splitt-mod TWSBI 580 EF stub

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

For en kort stund siden skaffa eg meg utstyr for å kunne modifisere på splittene på fyllepennene mine. Det var ikkje mer avansert enn et sett med neglefil og polering fra Cubus til 50 kr. Dette er en ting eg lenge har tenkt på at eg skulle skaffe meg, men eg kom meg aldri så langt før no ganske nylig. Og herlighet, så gøy det er å kunne tilpasse splitten til kordan eg har lyst til å at splitten skal skrive!

Les resten av innlegget →

Ett år med fyllepenner

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

I april var det ett år siden jeg kjøpte min første fyllepenn, som strengt tatt er godt over et år siden allerede. For dere som har fulgt serien min om Penn og papir (1, 2, 3, 4), så gikk jeg gjennom en fase der jeg prøvde alle ulike typer penner som jeg klarte å komme over. Fyllepenner var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til, noe som mine fyllepenn-venner kan bekrefte. Jeg sa den gang at jeg ikke var interessert i all jobben det ville være med å vedlikeholde en penn, og at det var problematisk for meg som venstrehendt med det våte blekket. Jeg klarte allikevel ikke å stanse utforskingen min uten å faktisk ha prøvd en fyllepenn, så jeg kjøpte meg en Pilot Kakuno fra eBay. Så var det gjort.

Les resten av innlegget →

Colour of Sailor Pro Gear Ocean in different lighting

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

From left to right: Direct sunlight, outside shade during sunlight, inside shade, light from with a halogen lamp, light from an incandescent bulb.

I have seen a range of different pictures of the new Sailor Pro Gear Ocean special edition, and the colour of the pen vary from picture to picture. I had a theory that this was due to the semi-transparency of the material, giving it the oppurtunity to absorb some of the light that hits it.

To test this theory, I photographed the pen under five different lighting settings, as described in the caption. These pictures demonstrates that the colour can change, as can the depth of the colour. None of these pictures show off a very strong blue tone as some pictures I have seen on Instagram.

My personal opinion on the pen: I really like the colours ability to change depending on the lighting. It gives the pen a character. I would wish the colour leaned somewhat more towards blue, but what can you do. A good ink to match this pen is Diamine Teal, which I have inked it up with at the moment.

Technical details: All pictures were taken with the same settings using my Fujifilm X-T10 and Zeiss Touit 50mm f/2.8 macro at f/4 and 1/125 shutterspeed, varying the ISO to correct for the difference in lighting. The white balance was corrected against a blank sheet of Rhodia 80g paper. In post, the white balance was adjusted and the exposure corrected to have roughly the same basic white backgorund.

Also thanks to thewritingdesk.co.uk for having the pen at a really great price!

Penn og papir, del 4

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

Det har nå gått fem måneder siden sist jeg skrev noe om penner og papir. Det er for meg nok tid til å bli litt mer kjent med de fyllepennene og papirene jeg har anskaffet, nok til å ha prøvd mange forskjellige kombinasjoner. I dette innlegget vil jeg dele litt av mine preferanser når det kommer til hvilke penner jeg bruker med hvilket blekk, på hvilket papir. Dette vil bli litt detaljert, så for deg som ikke er interessert i fyllepenner så vil dette innlegget kanskje være mindre interessant.

Les resten av innlegget →

Penn og papir, del 3

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

Jakten fortsetter etter den ultimate skriveopplevelsen: En penn som glir glatt og godt mot papiret og et blekk som tørker raskt nok for at eg kan skrive som normalt.

Det har nå gått to måneder siden forrige innlegg i dette dypdykket i den klassiske måten å skrive på som kalles penn og papir. Disse to månedene har jeg stiftet nærmere bekjentskap med fyllepenner, blekk og papir, og har oppdaget hvor mye pennen, blekket og papiret har å si for en god skriveopplevelse. La meg utdype.

Les resten av innlegget →

Penn og papir, del 2

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

Det forrige innlegget i denne mini-serien handlet om historien min med penner frem til for en måned siden, da jeg oppdaget en verden utenfor “den kulepennen fra Pilot”. Etter litt googling (en kraftig underdrivelse) innså jeg at det absolutt kan finnes noe annet som er betre å skrive med en en kulepenn. I dette innlegget vil jeg gå litt inn på det jeg har lært om penner og blekk og hva jeg liker og ikke liker.

Les resten av innlegget →

Penn og papir, del 1

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

Dette er sånn cirka alfabetet som jeg lærte på skolen (men dette er det ikke meg som har skrevet!)

For meg har alltid håndskrift vert vanskelig, delvis fordi jeg aldri helt har hatt kontroll på fingrene nok til å skrive fint, og delvis fordi jeg er venstrehendt. Marerittet var løkkeskriften som vi skulle lære på barneskolen, som jeg aldri fikk til. Etter mange år med intens oppmuntring og frustrasjon fra lærerinnen min gav hun omsider opp og sa jeg skulle få lov å skrive blokkbokstaver, ikke at det gjorde håndskriften min så mye betre.

Les resten av innlegget →