Bilder fra Nikon 105 mm f/2.5

Dette innlegget ble skrevet i Fotografi, av .
Print Friendly, PDF & Email

For en god del måneder siden kjøpte jeg et gammelt Nikon 105 mm f/2.5 teleobjektiv, med litt hjelp fra en kjenner klarte jeg å plassere produskjonsår til en gang på 70-tallet. Det bruker jeg på mitt Fujifilm X-H1 og en helt enkel Metabones adapter, som fungerer knall. Det er noe spesielt de fikk til med objektivene sine den gangen som vi bare kan se langt etter i dag: Det er skarpt, gode farger, og det er på ingen måte et gigantisk og dyrt objektiv. Det hjelper selvfølgelig på at det hverken har innebygd fokusmotor eller muligheten til å la kamera fokusere. Her kommer et par bilder jeg tok på tur i går kveld etter at regnet hadde gitt seg. Jeg liker veldig hvor godt objektivet gjengir farger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.