Splitt-mod TWSBI 580 EF stub

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .
Print Friendly, PDF & Email

For en kort stund siden skaffa eg meg utstyr for å kunne modifisere på splittene på fyllepennene mine. Det var ikkje mer avansert enn et sett med neglefil og polering fra Cubus til 50 kr. Dette er en ting eg lenge har tenkt på at eg skulle skaffe meg, men eg kom meg aldri så langt før no ganske nylig. Og herlighet, så gøy det er å kunne tilpasse splitten til kordan eg har lyst til å at splitten skal skrive!

Først øvde eg meg på splittene til et par billige penner fra Kina, sånn at fallhøyden ikkje skulle være så stor hvis eg ødelagte de. Etter litt erfaring gikk eg et steg opp: En EF-splitt til TWSBI Diamond 580, som eg helt siden eg kjøpte den til å sette i min 580AL Turquoise har føltes alt for brei for en EF. Fra erfaringen min med de første modifiseringene, fant eg fort ut at å lage en stub av en F eller EF gjorde underverker for håndskriften min, så var det dette eg ville gjøre med denne alt for breie EF-splitten.

Her er bilde av splitten mens eg testa den underveis, i tre steg. Først slipte eg flatt på undersiden og på tuppen av splitten, for å lage en skarp kant. Den blei først breiere, fordi eg slipte inn tuppen så eg hadde mer kontaktflate med papiret. Deretter slipte eg toppen ned, sånn at sidestrøkene blei smalere. Til slutt slipte eg inn bredden på splitten for å få en EF stub istedenfor en F stub. Resultatet er for meg nærmest den ultimate splitten, og det er så gøy å tenke på at eg har “laga” den sjøl!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.