Ett år med fyllepenner

Dette innlegget ble skrevet i Fyllepenner, av .

I april var det ett år siden jeg kjøpte min første fyllepenn, som strengt tatt er godt over et år siden allerede. For dere som har fulgt serien min om Penn og papir (1, 2, 3, 4), så gikk jeg gjennom en fase der jeg prøvde alle ulike typer penner som jeg klarte å komme over. Fyllepenner var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til, noe som mine fyllepenn-venner kan bekrefte. Jeg sa den gang at jeg ikke var interessert i all jobben det ville være med å vedlikeholde en penn, og at det var problematisk for meg som venstrehendt med det våte blekket. Jeg klarte allikevel ikke å stanse utforskingen min uten å faktisk ha prøvd en fyllepenn, så jeg kjøpte meg en Pilot Kakuno fra eBay. Så var det gjort.

Utforsking av blekk, testing av papir og testing av penner ble veldig raskt en hobby. Det var en utfordring for meg som venstrehendt (eget innlegg om dette er under planlegging). Jeg fant til slutt en kombinasjon av blekk, penner og papir som eg kunne skrive med og på på samme måte som med andre typer penner. Baksiden med dette var at jeg på veien hertil hadde skaffet meg flere gode penner med for bred splitt for meg å bruke normalt, en god del blekk i flotte farger som ikke tørket raskt nok til å kunne brukes, og mye bra papir som ikke absorberte blekket raskt nok.

I denne prossessen leste jeg guider og såg videoer med tips for venstrehendte, og en av løsningene på å ikkje dra utover vått blekk er å skrive med hånden under linjen man skriver på. Som en som har vokst opp med å skrive med hånden rett på linjen man skriver på var dette en enorm utfordring. Flere ganger bestemte jeg meg for å øver hver dag på dette, for å kunne gjøre det til vanlig, men det var svært tungt for en utrent hånd, og det jeg skrev var kun marginalt lesbart etterpå. Jeg gav til slutt opp å tenke på å øve på dette hver dag, og tenkte det får være et problem for en annen gang, men jeg fortsatte å alltid ha minst en av de våtere bredere pennen fylt med blekk. Det, sammen med at jeg begynte å alltid ha med meg ei notatbok uansett hva jeg skulle, kunne jeg finne små ting i hverdagen jeg brukte dette til. Etter godt over et år så kan jeg nå meddele at jeg kan skrive helt normalt over mye lengre tid enn noen gang, og håndskriften min er faktisk en god del finere enn før.

Etter at godt over et år har gått merker jeg at jeg har alt jeg trenger, og suget etter å utforske mer er ikke tilstede. Jeg har samlet et knippe penner som jeg er veldig glad i og en fin rekke med blekk i farger som passer godt for meg. Av notatbøker med godt papir har en del kjøpte, og en del som jeg har sydd til notatbøker selv (dette er det også et eget innlegg om under planlegging).

Sailor Pro Gear Ocean, Pilot Legno 89s Red birch og Sailor Pro Gear Slim Blueberry i en Nock Lookout.

Som en liten kuriositet til slutt legger jeg ved en graf over blekkene jeg har brukt det siste året. Jeg har forsøkt å få fargen noenlunde riktig til hvordan jeg syns det ser ut på papiret. Blekkene er sortert etter når jeg fylte enn penn med det første gangen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.