Mor Astrup-skjerf

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .
Print Friendly, PDF & Email

Eg sa eg skulle komme tilbake med bilder av Mor Astrup-skjerfet mitt, så her kommer det! Det er en spesiell strikketeknikk der man strikker kontrastfarge en vei, og bakgrunnsfarge andre veien. Så lager man mønsteret ved å la være å strikke mønster-rutene på kontrastfarge-veien, slik at bakgrunnsfargen kommer fram. Eg fant et skjerf strikka i denne teknikken når eg var i Skudeneshavn i sommer, og bestemte meg umiddelbart om at eg skulle prøve på et sånt skjerf. Så her er resultatet så langt! For spesielt interesserte, er det strikka i Drops alpaca på pinne 3.5.

2 kommentarer til “Mor Astrup-skjerf

 1. Randi Mona

  Så flott! Er dette det samme som vevstrikk ? Blir vrangen med tilsvarende mønster, men med motsatte farger? Hvor mange masker trenger man til et voksenskjerf – sånn omtrentlig?

  Svar
  1. Helge Innleggsforfatter

   Hei! Beklager sent svar, det er ikkje så ofte jeg sjekker for kommentarer på bloggen min. Jeg tror ikkje dette er det samme som vevstrikk, det strikkes vel med to tråder slik som patentstrikk? Dette strikkes bare med to farger, med annenhver pinne. Mønsteret kommer kun på den ene siden av sjerfet. Med Drops alpakka hadde jeg 350 masker, passe langt til dobbel runde rundt halsen med knute.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.