Min turfilosofi

Dette innlegget ble skrevet i Grublerier, av .
Print Friendly, PDF & Email

Nokken av mine trofaste lesere husker kanskje innlegget mitt ‘Min musikk-filosofi’ som blei eg skreiv på bloggen min i februar 2008. Eg har mange ganter tenkt på at eg ville skrive flere innlegg av den typen, men eg kom egentlig aldri så langt. Men no tenkte eg å ta i et lite tak og skrive om min turfilosofi. Altså, mine tanker rundt det å gå på tur og å være ute i naturen.

Det er en setning/et spørsmål som på en måte kan oppsummere alt, og nokke eg tenker over opptil flere ganger når eg er ute på tur:

Er det turen som er målet, eller målet som er turen?

I den ene enden av skalaen har vi det er målet som er turen. Hvis man ikkje skal en spesiell plass, oppleve nokke ved enden av turen, så er det ikkje en tur. Et typisk eksempel på dette er å dra på Preikestolen. Hvis det skulle skje at man må snu før man kommer opp, så har man på en måte ikkje vert ordentlig på tur, fordi man gikk glipp av grunnen til at man var på tur i første runde.

I den andre har vi det er turen som er målet. Då er det på en måte ikkje så veldig nøye kor man går eller skal, bare man er ute og nyter været og tilværelsen. Her vil eg si nokke av det viktigste er å være ilag med gode venner.

Det er svært sjeldent man er helt i den ene eller den andre enden av en slik skala. Man vil på en måte alltid ha ein tur før man kommer fram til et evt mål for turen, og det er svært sjeldent man svanser rundt fullstendig uten mål og mening. Om det så bare er benken i parken, eller nermeste Kiosk for en is, så er det fortsatt et mål.

Eg foretrekker i stor grad turer som heller godt i retning det er turen som er målet. Dette har eg fått inn gjennom oppveksten. Det aller meste eg har vert på tur opp gjennom tidene, har vert en tur for turen sin del, ikkje for å bestige den høyeste toppen, eller kjøre de bratteste bakkene på ski. Dei utallige turene eg har gått med familien i Reineskarvet og området, og de mange foto-turene eg har vert på, er hovedgrunnene. Eg liker veldig godt å gå ut, bare ta med meg kamera, og knipse ting eg kommer over på min vei, gjerne uten nokke spesiell plass eg skal. For eg vil bare ut. Få frisk luft, finne på ting med andre.

Når bildene eg tar angår, kunne eg fort ha skreve et lenger innlegg om hvilke bilder eg tar og koffor eg tar de, det får komme en annen gang!

3 kommentarer til “Min turfilosofi

  1. Tilbaketråkk: Min fotofilosofi: Historie (del 1) | helgeb.net

  2. Tilbaketråkk: Min fotofilosofi: Ka eg faktisk tar bilder av (del 3) | helgeb.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.