Babyeppe og tovevotter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .
Print Friendly, PDF & Email

I slutten av januar var eg på salg på garn på SparKjøp og nok en gang på meg jobben med å strikke babyteppe. I høst strikka eg babyteppe i ‘Baby ull’ fra SparKjøp til minstemann Sæterstøl. Det var med forbehold om forsinkelse eg tok på meg jobben, fordi eg ikkje visste nokke om kor lang tid det ville ta pga studiene dette semesteret. Men med god konsentrasjon og tålmodighet blei eg ferdig med det i god tid!

Samme dagen eg handla det garnet, kjøpte eg òg garn til 2 andre prosjekt. Det er ett par mønstrete votter, enten selbu eller nokke annet, og et par tovevotter til meg sjøl. Egentlig et ullteppegarn, men med dobbel tråd og mindre pinne enn det som står på garnet tenkte eg det ville funke bra. Som vanlig når eg kjøper nokke nytt garn, så klarte eg ikkje vente med å begynne på det til eg var ferdig med andre prosjekt, så eg satte i gang. Måtte prøve nokken ganger før eg fant et antall masker som kunne se ut til å funke. Men dette arbeidet blei fort satt til side for det som var litt mer hast, nemlig babyteppet. Når teppet blei ferdig, kunne eg fortsette på det lille eg fikk gjort på vottene.

Med endelig litt mindre trøkk på studiene har eg hatt tid til to fine kvelder med stikking, og i dag blei eg ferdig med første votten! Det blir gøy å tove dette, er første gang eg strikker nokke for å tove det etterpå.

Eg har no òg bestemt meg for å starte på et mye større prosjekt. Eg skal strikke genser! Eg satt ein kveld tidligere i uka og stumbla litt, og falt over denne fantastiske genseren! Oppskriften er original, grunnoppskrift er en annen genser der ho har bytta ut et mønster av papirdukker med mønster med Totoro! Legendarisk! I går skaffa eg meg oppskriften på den opprinnelige genseren, og eg har sendt mail til designeren og spørt etter tips for å gjøre prøve å gjøre genseren til en litt mer ‘herre’-modell. Hvis eg ikkje får svar så får eg bare improvisere. Eg tenker ermene skal være litt videre og lenger.

Eg har registrert meg på den siden eg fant oppskriften på, ravelry.com. Veldig bra side, der er det massevis av gratis oppskrifter, massevis av gode ideer, søkemotor, alt garn eg har sett etter så langt er registrert med tjukkelse, pinnestørrelse og sånt. I tillegg er det forum og profiler for alle meldemmer, så det er et lite sosialt nettverk for håndarbeidsglade folk. Så hvis du er interessert i å følge med på ka eg holder på med og kor langt eg har komt, så kommer eg til å legge ut bilder underveis på genser-prosjektet mitt. Hvis du allerede er registrert, her er profilen min.

Stay tuned for more =)

1 kommentar til “Babyeppe og tovevotter

  1. Chi

    Gleder meg til å se vottene ferdig tovet ^_^
    Og selvsagt til å få følge med på progresjonen til Totoro genseren :3

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.