Dagens fotoutstyrsinvesteringer

Dette innlegget ble skrevet i Fotografi, av .
Print Friendly, PDF & Email

Helt siden pappa fikk seg D5000 til jul i fjor, har han lånt mitt standardobjektiv, et Nikon 18-135mm kit-objektiv, fordi han opprinnelige objektiv (som var mitt i første runde), et Tamron 18-200mm, ikkje har autofokusmotor som fungerer på hans nye D5000. Dermed bytta vi tilbake som en midlertidig løsning, inntil han/vi bestemte oss for ka vi ville gjøre. Vi endte opp med at han kjøpte mitt 18-135mm for en liten slant, og så kunne eg kjøpe meg et nytt standardobjektiv, som eg har sett på og hatt lyst på en stund.

Det er et Nikon 16-85mm VR objektiv, som eg fikk for litt over 4000,- hos japanphoto, og med en liten slant for det gamle objektivet blei ikkje det alt for mye. Godt oppdratt i ‘billigforsikring’ skulle eg ha et helt enkelt glassfilter å beskytte objektivet med, og fant ut eg kunne besøke den fine spesialvare/bruktbutikken Antonio Stasi rett ved Fløibanen og de ka han skulle ha for filteret (200,- hos han, ca 600,- hos japanphoto).

Samtidig spurte eg han ka han hadde inne brukt av teleobjektiv for Nikon, siden eg no gikk fra 13mm5 til 85mm som maks tele, foruten min manuelle faste 200mm. Alternativene var få, men et av de vekte spesiell interesse, og med en liten prat med ho mor bestemte vi oss for å gå for det!

Eg har no kjøpt en Tamron 500mm f/8 speiltele! =D Det var fantastisk morsomt objektiv. Det har egentlig veldig lite bruksområde, det er ikkje nokke spesielt skarpt. Men det er 500mm! NICE!

Objektivet er nesten ubrukt, og originale fargefilter og boks (som vist på bildene) fulgte med. Eg fikk hele herligheten for 1500,-! Siden det er så ekstrem tele og så høy blender, så er man nødt til å ta bilde med den på stativ, det er komplett umulig å få tatt skarpe bilder håndholdt, med mindre det er ekstremt mye lys. Tar med to eksempelbilder som eg tok i dag. Bildene er tatt fra Løbergsveien, og er kun krympa i Photoshop for å bli lagt ut her, ingen crop.

Det var ikkje spesielt godt lyst ute i dag, men allikevel er det så bra at eg kan nærmest kan telle kor mange som går opp på Ulriken!

Nokke arbeidere og bilder og sånt på Minde.

3 kommentarer til “Dagens fotoutstyrsinvesteringer

    1. helgeb Innleggsforfatter

      Hehe, jepp, det han eg helt sikkert. :-P Utenom at eg ikkje er helt sikker på kor det er. Men det er jo nede i det området.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.