PhotoWalk i Bergen 2009

Dette innlegget ble skrevet i Fotografi, av .
Print Friendly, PDF & Email

Ved en liten tilfeldighet får eg høre at det arrangeres såkalt PhotoWalk for første gang i Bergen 25. april, i regi av Ur og foto. Der var fotograf for National Geografic og Nikon-ambassadør Roger Brendhagen på besøk for å lede Nikon Walk of Macro. Det bestod av et minikurs i makrofotografering, som gikk 4 ganger tidlig på dag, og når selve photowalk-en begynte, gikk turen til Akvariet for å fotografere slanger og reptiler!

Så klokka 15.00 var det over 200 (ba.no) oppmøtte ivrige og sprekkeklare fotografer utenfor Ur og foto i Nygaten. For noen skulle dagen brukes i Bergens mange fine maug og gater, for andre skulle turen gå til Akvariet. Men først det skulle vi varme opp med litt standard blomsterfotografering, og og utøve tipsene og triksene PappaRoger gav oss under kurset. Tulipanene langs Lille Lungegaardsvann og rundt Paviljongen fikk kjørt seg den dagen, kan eg love deg!


Arret i en rød tulipan


Når klokka nærma seg 15.45 var avtalen at de som skulle være med Nikon Walk of Macro skulle møtes ved Den blå stenen, vel 70 personer stilte opp for å ta turen til Akvariet. Ledet an av Roger og en ansatt ved Akvariet, fikk vi muligheten til å fotografere reptiler. To forskjellige slanger ble tatt ut av burene, i tillegg til en øgle. Andre dyr i reptilparken ble selvfølgelig fotografert. Guruen selv hadde en diger fotosekk med seg med mye utstyr som kunne lånes av oss som var med, deriblandt Nikon’s 105mm macro (som forøvrig er premien i en fotokonkurranse utlyst i forbindelese med kurset), ringblitzer og store kamera og stativ.

Dette var en særdeles flott dag med mye bra folk, bra vær og fotomotiv. Etter stemningen å dømme vil dette garantert bli arrangert flere ganger! Og vinneren av konkurransen blir annonsert denne uken, *tenk* om det hadde vert meg! Tusen takk for en flott tur, alle som var med!


Krokodiller og ei skilpadde


Kongepyton


Kongepyton


PhotoWalk:
Bergens første “PhotoWalk” ble en suksess. Ronnie
Nikon Walk of Macro Ronnie
Photowalk i Bergen Christer
Photowalk Bergen 2009 Lene
Photowalk Bergen 2009 Tove

9 kommentarer til “PhotoWalk i Bergen 2009

 1. Tove

  Takker for besøk i bloggen! Flotte bilder du har tatt. Unnskyld meg, men er det en skilpadde som hviler på en krokodille jeg ser???? Liten tøffing isåfall – godt den har hardt skall! :-)

  Svar
 2. HelgeB

  Hehe, jepps! Det er en skulpadde som ligger inne i buret sammen med 5-6 små, men hysterisk kjappe krokodiller! Ganske kult!

  Svar
 3. Herman

  Hmm. Koffor i all verden var ikkje eg på den photowalken..?!? BAre sløvhet fra min side… jaja. Tøffe bilder, spesielt den tulipanen :D

  Svar
 4. HelgeB

  Nei, koffor du ikkje var med er ikkje godt å vite! Hadde jo vert konge om du var med, men det er jo litt seint no…

  Svar
 5. Lenedyret

  Tusen takk for besøk i bloggen min og kommentar. D3’en var det ei æra å få bruka heile dagen, men det var ikkje lett heller. Same funksjonane som på mitt D70 sjølvsagt, men 10 gongar meir avansert og knappane var plassert ulikt… Håpar berre eg har klart å få eit bilete som dommerane likar iallefall litt.Neste gong så skal eg heller bli med på det Nikonpappa finner på (dersom det er Brendhagen som er der neste gong). Eg orka nemleg ikkje å stå i kø for å fotografere reptilar på laurdag, enn kor lyst eg hadde til det siste. Håpar sjansen byr seg igjen. Fine bilete du har, det siste skulle berre vore litt lysare :) Tulipanbilete var kanonbra :)

  Svar
 6. HelgeB

  Ja, tenker det var stress å bruke D3 når du er vandt til D70. Eg har et D80 sjøl, som er så innøvd at eg vet kor alt er, og når eg prøver et større eller mindre kamera, så må eg leite etter det eg vet kor ligger på mitt kamera.Det var ganske slitsomt med så masse folk som skulle ta bilde av det samme, men eg måtte jo benytte meg av muligheten når eg hadde den.Det siste bildet er tatt håndholdt med 60mm macro på 1/60 s og ISO 1600. Eg har lysa det opp så masse eg klarte, mer ville gjort bildet svært stygt, dessverre.Takker =)

  Svar
 7. Ingar T. Hauge

  Hva er det egentlig med slanger som er så frastøtende? Jeg vet sannelig ikke, men det går et lite grøss nedover ryggmargen ved synet på dem. Kanskje det er all teologien som gjør det, for det er ikke et “fobisk grøss” det er snakk om heller.Skilpadden er tøff. Han må være en Ninja Turtle.

  Svar
 8. Mtcessan

  SV: takk for kommentar :) jeg prøver å ikke drikke så mye pepsi max, men som du sier så bli man avhenigig av koffein. skremmede det med aspartam.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.