Strikk

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .
Print Friendly, PDF & Email

Når eg var på Øytun i fjor hadde vi ganske masse tid til å sitte og prate på husa etter undervisninga og middagen. Denne vart fylt med ymse aktivitetar som for eksempel diverse spill, kort, Alias, Gabong ikkje minst! Og det var veldig mange som ettekvert begynte å stikke og hekle. Eg var ein av dei!

Eg fekk sansen for å hekle sjal, for det var enkelt og kunne gjerast mens eg satt og prata med folk, og så strikka eg eit langt skjerf med rillemønster og blånyansert tråd (bilde kjem ettekvert). Eg hekla jo til og med to svære flotte sjal som eg solgte og fekk pengar for! Men i andre halvdel av Øytun dabba det av med interesse for hekling og strikking, så det gjorde det jo for meg òg.

Litt før jul (type eksamenstida) tok eg opp igjen heklingen og hekla ferdig det sjalet som eg aldri blei ferdig med, og eg fant ut at det egentlig var et helt genialt tidsfordriv om eg ville slappe av med litt musikk, men ikkje bare sitte i ro og kope. Så eg strikka ferdig det sjalet. Men eg var ikkje fornøgd med det, eg måtte ha nokke meir å gjere på av dette, for det var kjekt å halde på med.

Så då avtalte eg med mi gode venninne Solveig at over jul skulle ho lære meg å strikke selbuvottar, og så skulle eg lære ho å hekle sjal. Som sagt, så gjort, så rett etter nyttår drog eg på besøk til ho, svippa innom Sparkjøp og kjøpte garn og stikkepinnar eg mangla, og sette igang!

Og i går blei eg ferdig med den første votten, resultatet ser du på bildet! For å vere min første vott er eg ganske fornøgd! Det er ingen feil, ingen maske eg har mista, men det litt shabby rundt om kring, nokke veldig store maske, litt ujamn strikkefasthet opp gjennom votten, men det høyre vel med! Så sånn er det med den saken, no har eg begynt på den neste votten, satsar på det går like greit, om ikkje betre på den neste! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.