Oppdateringer

Helge Berland

2. juni 2015

Det er jammen meg litt aktivitet på bloggen min for tiden. Mest fordi eg faktisk går inn for å ha aktivitet her. Eg har no lagt ut bilder fra 3 nye turer eg var på tidligere i vår. I etterkant av bryllupet blei eg hengende litt etter i å legge ut bilder, men no har eg fått lagt ut nokken av de. I tillegg har eg prøvd meg litt mer på svart-kvitt-konvertering av bilder, nokke som er overraskende gøy. Dette blir det mer av i tiden framover. Enjoy =)

Helge Berland

26. mai 2015

Det har skjedd litt her i det siste. Mest i bakgrunnen. Eg har no oppdatert alle bildene fra 2010 og 2011 til høyere oppløsning, som eg allerede har gjort for 2008 og 2009. Eg jobber med oppover, og når eg er ferdig med det, tenker eg å gå i gang med å legge ut igjen bildene mine fra Øytun, siden de ikkje har vert tilgjengelig på siden her på en god stund.

I tillegg har eg skreve litt mer i serien «Min fotofilosofi» (del 1, del 2). Det er godt mulig det kommer en del 3 en eller annen gang i ikkje alt for fjern framtid.

Ellers har eg endra litt på menyen, og eg har laga ei ny side, som heter Svart-hvitt. Gå inn der og les og se ka bakgrunnen for dette er =)

Helge Berland

7. februar 2015

I dag formiddag skreiv eg ferdig et innlegg om min fotofilosofi. I kveld har eg jobba med å laste opp høyere oppløste bilder av de litt eldre bildene mine. Alle bildene fra 2008 og 2009 skal no være oppdaterte.

Helge Berland

2. februar 2015

På forespørsel skal eg forsøke å lage små oppdateringer som dette når eg legger ut nye bilder eller gjør lignende oppdateringer.

Eg har no lagt ut bilder fra et besøk eg nylig var i. De har en katt som heter Pondus, som var svært så fotogen. Bildene finnes i galleriet.

Oppdateringer

Dette innlegget ble skrevet i Oppdateringer, av .

Det er ganske lenge siden denne siden har blitt oppdatert, og det er mange grunner til det (som eg ikkje kommer til å gå i detalj i her). De siste dagene har eg hatt og tatt meg tid til å gjøre endel forandringer her på siden.

I første runde er designet ganske drastisk endra, kanskje ikkje visuelt, men det bakenforliggende. Fra å brukt et design som eg har kodet sjøl for mange Herrens år siden har eg no gått over til en fullstendig wordpress.org-drevet nettside. Layoutet eg bruker heter twentytwelve, laget av wordpress-teamet, som ligna mest på det designet som eg hadde laga sjøl. Med det nye designet kommer òg en ny type galleri. Igjen, galleri og bilde-visningen hadde eg skrevet sjøl, og gjort flere oppdateringer til de siste årene, men eg var egentlig aldri helt fornøyd. Etter å ha prøvd meg litt fram og tilbake på en wordpress-blogg, fant eg at ganske masse hadde skjedd med funksjonaliteten siden eg prøvde det sist, og tok avgjørelsen om å gå over til en side drevet utelukkende av wordpress.

I andre runde førte dette til en BETYDELIG lettere arbeidsflyt for meg i publiseringen av bilder. Fra å manuelt størrelsesjustere hvert enkelt bilde i photoshop (2 ganger siden eg laga en egen fil til thumbnail), var dette en tidskrevende prosess, og det var den som i mange tilfeller hindra meg i å legge ut nye bilder. I tillegg slipper eg å knote så voldtsomt i koder kver gang eg skulle legge ut et nytt album, som også måtte gjøres manuelt.

De to tingene har til sammen ført til at den siste uka har eg lagt ut 8 nye album fra vinter til sommer i fjor. De er å finne ved menyen øverst. Det neste eg har å gjøre er å legge ut bilder fra sommerferien i fjor, på Shetland. Med tanke på at det er snakk om en ganske betydelig mengde bilder,i overkant av 1500 bilder som skal sorteres, ryddes i og redigeres, så vil nok det ta en stund. Men ønsket om å komme à jour med bildene på hjemmesiden er ganske sterkt i disse dager, så eg satser på det er gjennomførbart i løpet av de neste ukene.

Hvis det er noen innspill i forhold til bildene, hjemmesiden eller andre ting forøvrig, så er det bare å skrive en kommentar, så skal eg ta de i etteretning.

Rødlia 13. mars 2013

Dette innlegget ble skrevet i Oppdateringer, av .

Her kommer bilder fra en tur i Rødlia 10. mars* i fjor. Det er fortsatt vinter og is på Rødli-vatna, det har vert ekstremt kaldt den natta, så hele vatnet er dekt av rim. Då er det bare å ta fram macroen og leite etter morsomme formasjoner! Bildene er å finne i galleriet: Rødlia 10. mars.

*Ja, eg vet at tittelen sier 13. mars, men eg har skreve feil en plass, enten i tittelen eller i albumet.