Håndarbeid

Genser i Drops Air

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Endelig er jeg ferdig med genseren til søsto! Genseren er strikket til oppskriften Kròss i boka Islandsk strikk, med kryss-mønsteret modifisert til et egenprodusert mønster. Jeg fikk et tips (overhørt på strikkebutikken Norwegian spirit) om å strikke armene først. Dette gjorde at man fikk se mønsteret mye raskere, og man fikk testet strikkefasthet raskere. En annen bonus som jeg oppdaget etterhvert var at hvis begge armene var ferdig strikket når bolen, så var det bare å sette armene rett på og så strikke genseren ferdig! Uansett, det virker som at genseren har falt i smak. Her følger en liten bildeserie av prosessen.

Les resten av innlegget →

Jay bird sjal i Drops Delight

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg begynte på dette sjalet i januar, men no er eg endelig ferdig! Eg har strikka et sånt sjøl før, som eg har gitt i gave, men denne gangen fikk eg strikke til meg sjøl i mine egne farger! Garnet er Drops Delight i fargen 16 – grønn/blå. Eg er glad i grønt og blått, og spesielt nyansene mellom de to, som kommer veldig godt fram i dette sjalet! Digger det =) Oppskriften eg har brukt finner du her.

Les resten av innlegget →

image

I gang med en vest til en nevø, medium grå og lys grå Drops Alpaca. Oppskrift: Justus fra Garnstudio, uten fletter, men med enkle rader med vrange masker, og en pinnestørrelse opp.

Strikka votter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Ferdig med strikkevottene, mine. Det vil si, eg var ferdig å strikke de i vår en gang, men fikk aldri fingeren ut og fullførte de, men no er de ferdig. To ganger gjennom vaskemaskina for toving, så passer de veldig bra.

Mor Astrup-skjerf

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Eg sa eg skulle komme tilbake med bilder av Mor Astrup-skjerfet mitt, så her kommer det! Det er en spesiell strikketeknikk der man strikker kontrastfarge en vei, og bakgrunnsfarge andre veien. Så lager man mønsteret ved å la være å strikke mønster-rutene på kontrastfarge-veien, slik at bakgrunnsfargen kommer fram. Eg fant et skjerf strikka i denne teknikken når eg var i Skudeneshavn i sommer, og bestemte meg umiddelbart om at eg skulle prøve på et sånt skjerf. Så her er resultatet så langt! For spesielt interesserte, er det strikka i Drops alpaca på pinne 3.5.

Babyeppe og tovevotter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

I slutten av januar var eg på salg på garn på SparKjøp og nok en gang på meg jobben med å strikke babyteppe. I høst strikka eg babyteppe i ‘Baby ull’ fra SparKjøp til minstemann Sæterstøl. Det var med forbehold om forsinkelse eg tok på meg jobben, fordi eg ikkje visste nokke om kor lang tid det ville ta pga studiene dette semesteret. Men med god konsentrasjon og tålmodighet blei eg ferdig med det i god tid!

Samme dagen eg handla det garnet, kjøpte eg òg garn til 2 andre prosjekt. Det er ett par mønstrete votter, enten selbu eller nokke annet, og et par tovevotter til meg sjøl. Egentlig et ullteppegarn, men med dobbel tråd og mindre pinne enn det som står på garnet tenkte eg det ville funke bra. Som vanlig når eg kjøper nokke nytt garn, så klarte eg ikkje vente med å begynne på det til eg var ferdig med andre prosjekt, så eg satte i gang. Måtte prøve nokken ganger før eg fant et antall masker som kunne se ut til å funke. Men dette arbeidet blei fort satt til side for det som var litt mer hast, nemlig babyteppet. Når teppet blei ferdig, kunne eg fortsette på det lille eg fikk gjort på vottene.

Med endelig litt mindre trøkk på studiene har eg hatt tid til to fine kvelder med stikking, og i dag blei eg ferdig med første votten! Det blir gøy å tove dette, er første gang eg strikker nokke for å tove det etterpå.

Eg har no òg bestemt meg for å starte på et mye større prosjekt. Eg skal strikke genser! Eg satt ein kveld tidligere i uka og stumbla litt, og falt over denne fantastiske genseren! Oppskriften er original, grunnoppskrift er en annen genser der ho har bytta ut et mønster av papirdukker med mønster med Totoro! Legendarisk! I går skaffa eg meg oppskriften på den opprinnelige genseren, og eg har sendt mail til designeren og spørt etter tips for å gjøre prøve å gjøre genseren til en litt mer ‘herre’-modell. Hvis eg ikkje får svar så får eg bare improvisere. Eg tenker ermene skal være litt videre og lenger.

Eg har registrert meg på den siden eg fant oppskriften på, ravelry.com. Veldig bra side, der er det massevis av gratis oppskrifter, massevis av gode ideer, søkemotor, alt garn eg har sett etter så langt er registrert med tjukkelse, pinnestørrelse og sånt. I tillegg er det forum og profiler for alle meldemmer, så det er et lite sosialt nettverk for håndarbeidsglade folk. Så hvis du er interessert i å følge med på ka eg holder på med og kor langt eg har komt, så kommer eg til å legge ut bilder underveis på genser-prosjektet mitt. Hvis du allerede er registrert, her er profilen min.

Stay tuned for more =)

Klar til vinteren – del 1

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

I vår/sommer/tidlig høst kjøpte eg meg garn til å hekle eit sjal. Det var litt tynnere garn enn det stod i oppskriften som eg hadde tenkt å følge, så eg måtte ha mange fleire maske enn oppskriften sa, og då tok det tilsvarende lengre tid å hekle enn oppskriften sa! Men eg blei no ferdig til slutt =) Og for ei veke siden eller sånn tok eg fram igjen restene fra garnet og samme pinnen og boka oppskriften stod i, og hekla pulsvarmarane som hadde samme mønster.

Så no har eg pulsvarmare og skjerf som matcher! Eg syns det er ganske kult, tror det er første gang eg faktisk har nokke som matcher heilt!

Det tok sykt lang tid å hekle sjalet, for eg hadde 400 maske på langs, og endte med å hekle 18 rader. Og eg brukte sikkert ein time på kver rad, så då er det enkel hoderegning for å finne ut kor lang tid eg brukte på å hekle det! Pulsvarmarane gjekk mykje betre då, for det var så kort, og så få runder at eg hekla ein på ein kveld.

Så får vi bare håpe på at vinteren ikkje blir like våt og ubrukelig som den var i fjor sånn at eg eg får brukt dette her. =)
Selbubotter

Dette innlegget ble skrevet i Håndarbeid, av .

Etter en ganske lang stund, nærmere bestemt siden rett over nyttår, har eg strikka på et par selbuvotter, som skreve om tidligere. Og det er med glede eg endelig kan si meg ferdig med mitt første par selbuvotter! :-D Den første votten var nesten klar etter 2 veke med ferie før uni begynte, den andre votten tok det altså nesten 3 måneder å bli ferdig med. Men det er godt ha fullført et par, sjøl om den første såg litt småshabby ut.

Oppå

Under

Eg er i hvertfall ganske fornøyd sjøl. =) Sjøl om dei var alt for små til meg, er vottene allerede gitt til Solveig, som lærte meg å strikke selbuvotter. Ho har forøvrig bursdag i dag, så eg benytter anledningen til å gratulere med dagen i samme slengen! ;-)

Eg er allerede godt i gang med neste par, denne gangen har eg utvida mønsteret endel, sånn at votten skal passe til meg =)