Oppdateringer

Dette innlegget ble skrevet i Oppdateringer, av .

Det er ganske lenge siden denne siden har blitt oppdatert, og det er mange grunner til det (som eg ikkje kommer til å gå i detalj i her). De siste dagene har eg hatt og tatt meg tid til å gjøre endel forandringer her på siden.

I første runde er designet ganske drastisk endra, kanskje ikkje visuelt, men det bakenforliggende. Fra å brukt et design som eg har kodet sjøl for mange Herrens år siden har eg no gått over til en fullstendig wordpress.org-drevet nettside. Layoutet eg bruker heter twentytwelve, laget av wordpress-teamet, som ligna mest på det designet som eg hadde laga sjøl. Med det nye designet kommer òg en ny type galleri. Igjen, galleri og bilde-visningen hadde eg skrevet sjøl, og gjort flere oppdateringer til de siste årene, men eg var egentlig aldri helt fornøyd. Etter å ha prøvd meg litt fram og tilbake på en wordpress-blogg, fant eg at ganske masse hadde skjedd med funksjonaliteten siden eg prøvde det sist, og tok avgjørelsen om å gå over til en side drevet utelukkende av wordpress.

I andre runde førte dette til en BETYDELIG lettere arbeidsflyt for meg i publiseringen av bilder. Fra å manuelt størrelsesjustere hvert enkelt bilde i photoshop (2 ganger siden eg laga en egen fil til thumbnail), var dette en tidskrevende prosess, og det var den som i mange tilfeller hindra meg i å legge ut nye bilder. I tillegg slipper eg å knote så voldtsomt i koder kver gang eg skulle legge ut et nytt album, som også måtte gjøres manuelt.

De to tingene har til sammen ført til at den siste uka har eg lagt ut 8 nye album fra vinter til sommer i fjor. De er å finne ved menyen øverst. Det neste eg har å gjøre er å legge ut bilder fra sommerferien i fjor, på Shetland. Med tanke på at det er snakk om en ganske betydelig mengde bilder,i overkant av 1500 bilder som skal sorteres, ryddes i og redigeres, så vil nok det ta en stund. Men ønsket om å komme à jour med bildene på hjemmesiden er ganske sterkt i disse dager, så eg satser på det er gjennomførbart i løpet av de neste ukene.

Hvis det er noen innspill i forhold til bildene, hjemmesiden eller andre ting forøvrig, så er det bare å skrive en kommentar, så skal eg ta de i etteretning.

En tanke om “Oppdateringer

  1. Christer van der Meeren

    Ser bra ut! Kan ellers varmt anbefale Flickr. I tillegg til å ha blitt en veldig god og lekker side for å dele bilder generelt (se f.eks. fotostrømmen min), som virker å gjøre mye riktig ift. resizing og skjerping, er embed-løsningen deres blitt skikkelig lekker. Se eksempel på embedding her.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *